AFBAN - academy for bankers
14.jpg
Pagina’s

Bootcamp Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties

Bijzonder Beheer

Deze leergang (hbo-niveau) is bij uitstek geschikt wanneer je een minder ervaren medewerker Bijzonder Beheer Zakelijk bent. Je krijgt het gehele werktraject voorgeschoteld: van intake en continuering van de zakelijke relatie onder strikte voorwaarden, tot uitwinning en beëindiging van een zakelijke relatie in financiële problemen.

Corporate Recovery

Bijzonder BeheerDat zakelijke klanten van bankiers en financiers in financiële problemen kunnen raken, zal niemand verbazen. De huidige negatieve financiële situatie duurt nu al enkele jaren en raakt vele ondernemingen. Het aantal faillissementen en bedrijven dat niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen is dan ook tot recordhoogte gestegen. Als reactie hierop hebben banken hun kredietbeleid aanzienlijk aangescherpt. De consequenties van deze ontwikkelingen zijn enerzijds dat specialisten op het gebied van ‘corporate recovery’ veel meer werk hebben gekregen en anderzijds ook de complexiteit en intensiteit ervan hebben zien toenemen.

Financiële Problemen

Meer dan ooit is het belangrijk om de zogenaamde ‘early warning signals’ tijdig te herkennen en adequaat te interpreteren. De ‘intensive care’ van ondernemingen in financiële problemen vraagt om specifieke en noodzakelijke acties. Wanneer de zakelijke relatie onverhoopt beëindigd is, zal er gekeken worden naar het uitwinnen van de zakelijke zekerheden. Van belang hierbij is de manier waarop dit gebeurd en hoe een mogelijk faillissement op een correcte manier wordt afgewikkeld.

Bijzonder Beheer

De vraag om goed opgeleide medewerkers Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties is dan ook fors toegenomen. Gedurende deze Bootcamp Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties krijg je binnen één volle week alle praktische handvatten aangereikt om een volwaardige medewerker te zijn van de afdeling Bijzonder Beheer. Naast het aanleren van nieuwe kennis, wordt met name de praktijk zo veel mogelijk geëvenaard.

Wat levert deze intensieve training jou op ?

Deze training levert jou kennis en vaardigheden over onderstaande onderwerpen. Hierdoor kun je na één zeer intensieve week onmiddellijk jouw nieuw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen. Het geeft jou de zekerheid en het vertrouwen, dat je nodig hebt om jouw taak als medewerker Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties met verve te kunnen uitvoeren.

Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties

Tijdens deze vijfdaagse leergang komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Op welke wijze kan er nog gefinancierd worden, wanneer het financieel tegen zit ?
 • Welke ‘tools’ staat de medewerker Bijzonder Beheer tot zijn beschikking ?
 • Wat is de rol van de medewerker Bijzonder Beheer ?
 • Hoe ziet de intake van een zakelijke relatie bij Bijzonder Beheer eruit ?
 • Welke stappen moeten er genomen worden om tot een goed resultaat te komen ?
 • Wanneer en op welke wijze moet het krediet opgezegd worden ?
 • Welke afspraken kunnen er gemaakt worden met een curator ?
 • Hoe gaat het uitwinning van zekerheden in zijn werk ?
 • Hoe moet de medewerker Bijzonder Beheer om gaan met de zorgplicht van de bank ?
 • Welke wet en regelgeving is van toepassing bij faillissement en surséance ?
 • Wat verstaat men onder Actio Pauliana ?
 • Welke mogelijkheden heeft de bank bij beslaglegging ?
 • Wanneer is er sprake van bestuurdersaansprakelijkheid en wat heeft de bank eraan ?
 • Wat betekent het recht van parate executie voor de bank ?

 

Op welke wijze wordt deze Bootcamp verzorgd ?

Gedurende de training wordt gewerkt met de ALAPA methode. Deze methode wordt toegepast door de meest succesvolle Amerikaanse Business Schools, zoals HARVARD en Princeton. ALAPA staat voor Assessment, Learning, Analysis, Practice en Application. Het is niet alleen de bedoeling dat er kennis wordt opgedaan. Het is vooral de bedoeling dat wat in deze Bootcamp wordt geleerd, ook in de praktijk wordt toegepast. Aan de hand van rollenspellen, oefeningen en casuïstiek word je klaargestoomd voor de hectische wereld van Bijzonder Beheer. Oefening baart kunst!

Praktijksituaties

De avonden staan in het teken van specialisten uit de praktijk, zoals een curator, een deurwaarder, een faillissementsadvocaat en een directeur Bijzonder Beheer. Zij zullen een praktijksituatie met jou doornemen die zij recentelijk hebben meegemaakt. Deze praktijksituatie wordt op interactieve wijze behandeld, waarbij jij de specialist bent. Je krijgt onmiddellijk feedback. Niet alleen weet je nu wat je goed doet maar ook waar er nog ontwikkelmogelijkheden voor jou liggen! De leergang wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Na een succesvolle afronding, ontvang je een certificaat.

Wat is het niveau van deze Bootcamp ?

Het accent ligt voornamelijk op het op de juiste wijze toepassen van de praktijk van het Bijzonder Beheer Zakelijke Relaties. Een kennisniveau van minimaal HBO wordt als zeer wenselijk geacht.

Hoeveel bedraagt de studiebelasting in uren?

De training heeft een duur van vijf dagen. We beginnen ’s morgens 09:00 uur en gaan door tot 22:00 uur ’s avonds. Op vrijdag eindigt de training om 17:00 uur.

Voor wie is deze Bootcamp bestemd ?

 • (nieuwe) medewerkers Bijzonder Beheer of Intensief Beheer
 • (intern) accountmanagers zakelijk

Hoeveel bedraagt jouw investering ?

Deze opleiding duurt vijf opeenvolgende dagen, inclusief vier avonden. De investering bedraagt EUR 4995,- De opleiding is vrij van BTW.

Inbegrepen zijn:

 • Vier overnachtingen ! (inclusief viermaal ontbijt en diner)
 • Lesmateriaal
 • Catering
 • Vakdocenten
 • Certificaat

De trainer

De training Bijzonder Beheer wordt verzorgd door Top-trainer William Lengton. William Lengton is na zijn studies gestart bij Atradius en is onder andere eindverantwoordelijk geweest als Directeur Bijzonder Beheer en Directeur Claims Collections.
In opdracht van de Wereldbank heeft William een Credit Export Agency opgezet in Bogotà, Colombia. Na Atradius is William eindverantwoordelijk geweest als Senior Manager bij ING Barings voor Latijns Amerika. Eind jaren negentig leidde William de grootste bancaire trainingsorganisatie in de wereld: BPP in Londen.
Sinds 1999 opereert William als zelfstandig ondernemer, waarvan de eerste twee jaar als interim directielid bij eerst Legio Lease en later Fortis Bank. Vanaf 2002 leidt hij een drietal trainingsorganisaties: Academy for Inspirational Leadership, Academy for Bankers en Academy for Credit Management.

CONTACT

AFBAN - Academy For BANkers

Postbus 291
2170 AG Sassenheim

t +31.252.221.216
e info at afban.eu
w www.afban.eu